Tower Theatre, Upper Darby, PA 3.11.1975

Classic KISS Bootlegs

KISS – Tower Theatre, Upper Darby, PA 3. okt. 1975

Opptaket har ikke vært i sirkulasjon blant oss dødelige tidligere, men har eksistert i den «innerste» kresten lenge.

Denne konserten er fra relativt tidlig på den såkalte Alive!-turnéen, nærmere bestemt det 7. showet. «Fallen Angel», en tidlig utgave av Starz, var supportband (KISS Alive Forever).

Kiss live 1975
Kiss live 1975

Konserten:

Publikumsbruset høres I bakgrunnen av testing av gitarer og trommer før den klassiske «You wanted the best…»- introen runger utover Tower Theatre denne fredagskvelden i 1975. Åpningsriffet i Deuce er like herlig som alltid og KISS fyrer på alle sylinderne i første låt ut. Litt feeding fra gitarene er det, men alle instrumentene høres godt. Ace spiller soloen nærmest perfekt og Gene roper «YEEEEAAHHH!!!» før Ace spiller den klassiske outro-soloen mens vi som lyttere ser for oss sceneshowet med «vaggingen». Kanskje KISS sin beste åpningslåt. Publikum jubler mens bandet går direkte inn i neste låt…

Strutter er låt nummer to, og den er perfekt sammen med Deuce. Paul synger på klassisk vis og jeg ser for meg all gestikuleringen og hodekastingen mens han synger. Genes brølekoring, «STRUTTER!» runger i høyttalerne. God stemning. Klassisk solo fra Ace avslutter låta.

“How you doin’?” vræler Paul, mens Ace stemmer gitaren. Paul introduserer Got to Choose som ei låt fra den andre skiva. Det er jo helt korrekt, for I fremtiden kommer han til å bomme mye på dette området. Kul låt etter min mening, og ei låt som fungerer godt live. Den ble også spilt en del under både Dressed to Kill og Alive!-turnéen, men den forsvant ut av setlista mot slutten av 1975.

Paul varmer opp publikum en smule før bandet drar i gang Hotter than Hell. «C’mon, Philly!» Låta fungerer godt og passer fint inn sammen med resten av låtene. Ace virker å være I superform denne kvelden, for det lukter svidd av soloen!

Som vanlig på denne tiden går bandet direkte inn I Firehouse uten noe snikksnakk, sånt liker i alle fall jeg. Firehouse hører hjemme i setlista, og det er HER flammeblåsingen skal være. Ferdig snakka. Genes basslinjer på denne låta er intet mer enn fantastisk herlig. Alltid digga soloen til Ace på Firehouse. Den er simpel, men den gjør susen, liten tvil om det.

Når sirenene skrus på, reiser nakkehårene seg. Steike for en utrolig følelse det må ha vært å se KISS på denne tida. Gene blåser flammer og låta er over. Wow.

Uten noen dikkedarer starter She. Sløyd og tung låt. Gene og Paul som synger sammen, det er og blir magisk. Dette er også ei låt hvor Peter virkelig slår fra seg. Litt feeding fra gitarene her også.

Genes bassparti groover som alltid, og dette er et favorittparti i låta for min del. Gitaren til Ace ligger litt langt bak i miksen under soloen, men han gjør ingen feil her heller.

Så skrus tempoet opp og KISS drar i gang påhenget som svinger skikkelig. Her får Ace boltre seg litt ekstra og vise sine utenomjordiske evner på gitaren. Resten av bandet rusler backstage og slapper av, mens Ace kjører sjarmetappen. «Ace Frehley! Lead guitar! Whooo!, Ah yeah!»

Nothin’ to Lose! Gene brøler i vei i kjent stil. Her får Peter skinne litt ekstra med sin klassiske raspete koring, noen som trekker låta opp. Trommene ligger langt fremme i miksen her, så vi hører godt Peter hamre løs. Peter avslutter med et «YEAH!! Hahahaha.»

C’mon and Love Me er neste låt ut, en typisk Paul Stanley rocker. Lite å sip å innsatsen på denne også, og det svinger bra. Genes koring er som vanlig tydelig og litt brautete. På denne låta er gitaren til Ace mer tydelig under soloen og mannen gjør seg ikke bort her heller.

Så er det tid for et av høydepunktene. Genes «solo» med blodseansen. Etter min mening er dette den tøffeste måtene han har gjort det på. I dag er det rett og slett bare pinlig. Introriffet til 100.000 Years buldrer utover PA’n og bandet sparker i gang en av de tøffeste live-låtene, ever. For et driv det er i denne låta. Instrumentalpartier, solopartier; denne låta har det meste.

Så går det over i Peters trommesolo, som på denne tiden var interessant (I den grad trommesoloer er interessant for gitarister). Men den er for lang etter min smak… Heldigvis tar Paul over etter hvert og kjører showet. Visuelt var dette et høydepunkt på Alive! Turnéen med skrikende gitarer, en vrælende vokalist og meterhøye flammer! Paul får publikum med seg til å rope «Rock and Roll», og gjenhøret fra de ca. 3000 i salen er bra nok. «Rock and Rooolll!»

Ei anna låt som definitivt hører hjemme i setlista er Black Diamond. Paul åpner silkemykt og tandert som vanlig før han klemmer i vei med «Hit it!». Da Peter skal til å synge, skjer det ingenting. Bandet fortsetter å spille og det samme skjer med andre vers. Ingen Peter å høre, men Paul tar over de to-tre siste verselinjene. Hva som skjedde vites ikke, men det er naturlig å tro at noe var galt med Peters mikrofon.

Bandet fortsetter inn i det smått fantastiske instrumentalpartiet hvor Ace nok en gang briljerer. Låtas siste parti er fantastisk. Jeg ser for meg Ace falle på kne mens Gene og Paul svinger over ham. Så kommer partiet hvor Peter heises opp. Det er ikke så spennende å kun høre en A-akkord bli slått an gang på gang, men man ser det for seg. Låta avsluttes med flere «bomber». «Goo’ nite, Philly!» KISS forlater scenen…

Så er det tid for ekstranummer! Cold Gin åpner ballet. Før bandet begynner, lurer Paul på om folk liker tequila og whisky. Det høres det absolutt ut som om de gjør. De er tydeligvis glad i kald gin også. «Cold gin!» Gene bauler I vei på kjent vis. Denne låta har også en fantastisk bassgang som driver låta fremover.

Rock and Roll all Nite er vanligvis avslutningslåta, men i riktig gamle dager var den ikke det. Låta hører med i enhver setliste, selv om den begynner å bli en smule ihjelspilt i dag. Her derimot, fungerer den som den skal. Etter låta er ferdig er det trampeklapp og «We want KISS!» fra publikum, som seg hør og bør.

Let me Go, Rock and Roll er en av mine favoritter og får æren av å avslutte dette spetakkelet av en konsert. Dette er også den lange versjonen av låta, den jeg liker best. Bass- og trommepartiet i midten låter som ei kule! Fantastisk låt som fungerer godt som avslutningslåt. Mikrofonen til Peter er i orden igjen til han roper «KISS loves you, rock and roll!» mot slutten.

Skal man oppsummere, er jo dette for det første en nylig lekket konsert de fleste ikke har hørt før, og for det andre er også den tidligste konserten fra Alive!-turnéen. Sånt noe er alltid interessant og gøy. Lyden er jo også bra på dette opptaket, noe som absolutt ikke var en selvfølge på lydopptak fra 1970-tallet, eller 80-tallet for den saks skyld. Låtmessig er det dog ingen store overraskelser.

Vurdering:

Classic KISS Bootlegs Karakter

 

About Robert