Frehley’s Comet – RPI Fieldhouse Fairgrounds, Troy (Manchester), NH, 16 juli 1988

Frehley's Comet logo 2

Andre konsertanmeldelse ut er en Frehley’s Comet-konsert fra Troy. Dette er ett av to forskjellige opptak fra denne konserten, som fant sted under Frehley’s Comet’s ”Second Sighting” turné hvor de var support for Iron Maiden.

Skiva, ”Second Sighting” , ble sluppet i slutten mai, men allerede i mars, nærmere bestemt London, England(19. mars) begynte låter å dukke opp i live-sammenheng. Der ble i alle fall ”Separate” spilt. Det er også den eneste gangen denne ble spilt under turnéen, i alle fall som jeg har fått med meg.

I juni gjorde Ace og Co en slags oppvarmingskonsert på Limelight i New York for den kommende turnéen. Her dukket ingen ringere enn Gene og Paul opp, og de dro Deuce! Denne konserten finnes både som publikumsopptak og en radioinnspilling. På denne konserten ble det spilt tre låter fra den nye platen. Det var ”Insane”, ”Time Ain’t Running Out” og ”Juvenile Delinquent”. Disse låtene ville gå igjen under turnéen som kom.

Bandet besto av Ace, Tod Howarth(gitar/vokal), John Regan(Bass/vokal) og Jamie Oldaker på trommer.

En gjennomgang av låtene:
Shock Me blir man jo aldri lei og den sitter som et skudd. Som åpningslåt passer den FC godt, men jeg tror ikke den hadde passet like godt som KISS åpningslåt. Selv liker jeg best Rip it Out bedre til å åpne et show med. Det er mer trøkk i den.

Neste ut er Juvenile Delinquent, og første låt fra den nye skiva. Det er en helt OK låt, hverken mer eller mindre synes jeg. Fengende refreng. Klassisk Ace solo som han ”nailer”!

Something Moved er låt nummer tre og her får selveste Tod Howarth vist seg fram. Mannen er en meget dyktig musiker og synger svært bra. Selv har jeg litt problemer med mannen… Jeg synes tapet av Richie Scarlet var et tap for FC, men heldigvis kom han tilbake på et senere tidspunkt. Richie Scarlet er mer rock ’n’ roll og passet bedre sammen med Ace. Kudos til Tod uansett.

Så kommer klassikeren Cold Gin og den fungerer godt. Ace har den vel i fingrene, vil jeg tro, og han lirer av seg den ene gnistrende solo’n etter den andre.

Time Ain’t Runnin’ Out er andre låt med Tod på vokal og nok et bidrag fra siste skive. Som sagt synger mannen bra, men dette er en rimelig døv låt som ikke akkurat pisker opp stemningen. Dette er også en låt som Tod har skrevet selv. Heldigvis er det et lite kutt i opptaket mitt så man slipper unna lidelsen et par-tre sekunder. Gjesp.

New York Groove drar det hele litt opp igjen, selv om denne låta aldri har vært noen favoritt hos meg. Men den funker absolutt i live-sammenheng likevel. Gjesp 2.

Breakout er en av mine favoritter! Ace spør publikum om noen har blitt arrestert før, hvor sikkert mange har det… Uansett sier Ace at hans arrestasjoner har gitt inspirasjon til denne sangen… Tod synger lead og gjør selvfølgelig en god figur. Mot slutten holder han tona rimelig lenge! Herlige licks fra Ace på denne. Opptur!

Neste ut er Insane. Låta var en av to singler på ”Second Sighting”, uten at den kom inn på lista(Wikipedia). Fantastisk låt spør du meg!

Insane følges av solo’n til Ace. Ikke verdens mest interessante øyeblikk, egentlig, men det er klassisk Ace med kjente og ukjente licks.

Rock Soldiers er det lite å si om annet enn at det er en fordømt tøff og udødelig låt som fungerer som bare det live! Go Ace!

Rocket Ride avslutter ballet! ACE!!

Tre av ti låter er nye låter. Det er ganske tøft. Hadde det vært KISS hadde det vært toppen én, tenker jeg. God blanding av låter. Litt fra KISS, litt fra førsteskiva og som nevnt, tre nye låter. Alt i alt en morsom og underholdende konsert fra Frehley’s Comet!

 

Classic KISS Bootlegs Karakter

About Robert