«Shout it out!» – Boken om KISS

“Shout it out!”

1985 Shout it Out 11985 Shout it Out 2

«Shout it out!» er nok en Melody Line-utgivelse, denne gang fra 1985. Den er ført i pennen av Nick Seymour og bærer undertittelen «Boken om Kiss, er i A4-format og på 71 sider. Det er kun forsiden og baksiden som er i farger.

Så vidt meg bekjent er det to utgaver av boken, denne gitt ut av Melody Line i 1985, og i tillegg kom det en finsk utgave i 1986 med samme innhold, bare forskjellig omslag. Som man da ser, er dette nøyaktig det samme omslaget og tittelen som «KISS on Fire» gitt ut av Melody Line i 1984. Det er kun på skriften «Nå på finsk! Hele KISStory’n» som er annerledes. Fritt oversatt, altså.

1986 KISS on Fire Finland

Bilde: Kissnews.net

1985 Shout it Out 5

1985 Shout it Out 4

Boka starter med fire korte biografier om hvert enkelt originalmedlem. Gene, Ace, Paul og Peter med tilhørende bilder. Deretter får vi servert en kort del om hvordan Gene og Paul møttes og startet Rainbow og Wicked Lester. Resten av boka er preget av dagbokformatet med datoer for spesielle hendelser og konserter. Det hele er illustrert med livebilder, sessionbilder, billetter, avisutklipp og konsertannonser. Bakerst i boka finner vi diskografier av ymse slag, offisielt og bootleg.

Er man interessert i faktaopplysninger presentert i dagbokformat er denne boka verdt å ha. Ellers er den mest en kuriositet, egentlig. Den var nok rimelig knall da den kom, men i ettertid er alt dette gammelt nytt.

1985 Shout it Out 3

«Shout it out!» er heller ikke den letteste å få tak i, i alle fall ikke en som er strøken. Den finske utgaven har jeg kun sett en gang.

Lagre

Lagre

About Robert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *